602 111 144 | 502 525 083
wk@wkdesign.pl
  • Polski
  • English
  • Deutsch

Grille wewnątrz restauracji i wolnostojące

Wewnątrz restauracji można zainstalować dowolny rodzaj grilla, w zależności od warunków. Może to być grill elektryczny, węglowy lub gazowy. Elektryczny jest łatwy w obsłudze, jego niewątpliwym atutem jest krótki czas przygotowania do pracy i możliwość regulacji temperatury. Mankamentem jest wysoki pobór energii. Tego rodzaju grille wewnętrzne nie nadają także specyficznego aromatu i smaku przyrządzanym potrawom. Grill węglowy jest najtańszy w eksploatacji, a pieczone na nim produkty mają doskonały aromat i smak. Wadą jest stosunkowo długi czas przygotowania do pracy i konieczność stałego dozoru podczas pieczenia. Grill gazowy jest dobrym rozwiązaniem pod względem czasu przygotowania do pracy i tańszym w eksploatacji od elektrycznego. Palniki muszą być odpowiednio rozmieszczone, aby temperatura całej powierzchni grillowania była jednakowa.

Węgiel drzewny jest najczęstszym paliwem wykorzystywanym przez grille wolnostojące. Aromat pieczonego mięsa rozchodzi się wokół restauracji i w sezonie letnim taki grill stanowi niewątpliwą atrakcję dla gości.

Wszystkie oferowane przez nas grille są projektowane i zabudowywane odpowiednio do całości wystroju restauracji i harmonizują z pozostałym wyposażeniem.

Copyright WK Design Wszelkie prawa zastrzeżone